Gratis minitraining: Holistisch leren kijken naar je gezondheid en welbevinden

Stress en depressie bij kinderen

In de tijd waarin wij nu leven draagt het kind in vele gevallen enorme stress met zich mee. Velen hebben op jonge leeftijd al last van langdurige stress en uit onderzoek blijkt dat 1 op de 15 jongeren depressief is (CBS 2017). Langdurige stress en depressiviteit zijn twee aandoeningen die een sterk negatieve invloed hebben op de gezondheid en het welbevinden van het kind. Daarnaast kunnen langdurige stress en depressiviteit ernstige gevolgen hebben voor kinderen als de volwassenen van morgen.

Door hier niks aan te doen ontstaat er een disbalans in het lichaam van het kind en kan dit uitmonden in chronische ziektes zoals:

  • Slapeloosheid
  • Hoofdpijnen
  • Lichaamspijnen
  • (Extreem) vermoeidheid.

Bewustwording creëren door te voelen is een sterk mechanisme

Door het kind al in een vroeg stadium holistisch te leren kijken naar haar lichaam en geest, en handvatten meegeven om te leren omgaan met stress en depressie zal het kind van jongs af aan bewust zijn van haar energie.

Met behulp van holistische therapie en training vanuit de Oosterse geneeskunde leer ik kinderen anders te kijken naar hun lichaam. Namelijk dat ons lichaam ook uit energie bestaat, dat onze levensenergie (ook wel Qi genoemd) de basis is van ons bestaan. Het is de levensvonk in ons en onmisbaar voor een goede lichamelijk en mentale gezondheid. Het is de energie die de processen in ons lichaam in stand houdt.  Het kind krijgt handvatten aangereikt om de energie weer in balans en harmonie te krijgen om zo weer de regie te hebben op haar eigen leven. 

Bijzonder hiervan is dat het kind nu van jongs af aan holistisch naar haar gezondheid en welbevinden leert kijken. Het kind weet om te gaan met haar emoties en angsten. Ze kan deze nu ook beter begrijpen. Dit is een geschenk wat het kind de rest van haar leven met zich meedraagt.

De ervaring leert dat het herstellen van onbalans bij kinderen over het algemeen sneller te bereiken is dan bij volwassenen. Kinderen ervaren vrij vlot verlichting als het gaat om stress en depressie. Het is daarom van belang om tijdig aan de bel te trekken.

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je meer weten? 

Neem contact op

× Bericht via WhatsApp