Gratis minitraining: Holistisch leren kijken naar je gezondheid en welbevinden

Cupping

Wat is Cupping therapie?

Cupping is een eeuwen oude Oosterse geneeswijze, die zijn oorsprong vindt in de Traditionele Chinese geneeskunde. Cupping wordt toegepast bij het opheffen van diepgewortelde blokkades in het lichaam. Door de cups op de energiepunten en energiebanen (meridianen) te plaatsen trekt de cup vacuüm, en trekt daarmee niet alleen de huid, maar ook het spier- en bindweefsel omhoog en de diepgewortelde (energie)blokkades in het lichaam los. Hierdoor ontstaat extra doorbloeding en op deze manier zijn talloze gezondheidsklachten te verlichten, dan wel te herstellen. De kracht van Cupping heeft een diepe werking in het lichaam en maakt de therapie daarom ook zeer geschikt voor diverse gezondheidsklachten.

Cupping is effectief in te zetten tegen

  • Nek-, schouder- en rugpijn
  • Spier- en gewrichtspijn
  • Kou en opkomende verkoudheid
  • Migraine/hoofdpijn
  • Vermoeidheid
  • stress (gerelateerde klachten)
  • Overgang (gerelateerde klachten)

Cupping is ook een effectieve behandelwijze voor het reinigen van je lichaam van zuurrijke en giftige stoffen. Deze stoffen hebben een negatief invloed op onze gezondheid en welbevinden.


Toepassing van Cupping

Afhankelijk van de gezondheidsklacht wordt samen met de jou bepaald welke cupping techniek het meest geschikt is, namelijk:

  • Droge cupping; Met een aantal cups worden de nodige energie- en pijnpunten vacuüm getrokken. Door de benodigde energie- en pijnpunten krachtige te stimuleren komen (energie)blokkades die verantwoordelijk kunnen zijn voor de desbetreffende gezondheidskracht vrij. Daarnaast worden de onderliggende spieren en huid extra doorbloed en ontdaan van afvalstoffen.
  • Natte cupping; is een wat agressieve techniek die gelijk is aan de droge cupping, waarbij in de huid geprikt wordt zodat bloed vrijkomt tijdens het vacuüm trekken van de huid. Het verschil met droge cupping is dat bij natte cupping de verstoring het lichaam ter plekke kan verlaten via het bloed.
  • Cupping massage; (energie)blokkades in het lichaam worden met behulp van de cups los gemasseerd. Verklevingen worden opgeheven omdat cupping massage tot diep in het bindweefsel gaat. Ook pijngebieden en verharde spieren in het lichaam worden weer soepel.

Na de cupping therapie

Door de druk van het vacuüm trekken van de huid ontstaan er na de behandeling ronde vlekken en-of banen die van kleur kunnen variëren. Van rood tot donkerpaars/blauw. Hoe heftiger de stagnatie in het lichaam, hoe donkerder de vlekken en banen zullen zijn. Meestal zijn de ronde vlekken en banen binnen een week verdwenen. Erg belangrijk na toepassing van cupping binnen de holistische therapie is het water drinken. Water bevordert namelijk beweging in het lichaam en afvoer van de afvalstoffen.

Ik maakt gebruik van kunstmatige wegwerp-cups voor eenmalig gebruik. Daarbij pas ik  Cupping altijd toe in combinatie met Shiatsu. Ervaring leert dat de behandeling hierdoor effectiever is, omdat met behulp van Cupping diepgewortelde blokkades opgeheven kunnen worden, vervolgens zorgt Shiatsu voor beweging en balans in het lichaam.

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je meer weten? 

Neem contact op

Naast cupping zijn shiatsu, meditatie en klankschalen onderdeel van de holistische therapie.

× Bericht via WhatsApp