Gratis minitraining: Holistisch leren kijken naar je gezondheid en welbevinden

Klankschalen

Iedereen heeft van nature een eigen trillingsfrequentie

Ons lichaam is een levend geheel van trillingen en golfbewegingen. Elk orgaan, elk weefsel, elk cel heeft zijn eigen trillingsfrequentie. Een gezond lichaam is “goed afgestemd”. Dat wil zeggen; het trilt zuiver in haar eigen frequentie. Stress, verdriet, verstoorde relaties of andere zorgen waarmee wij te maken kunnen hebben, zetten zich in het lichaam vast. Hierdoor wordt de eigen frequentie in ons lichaam verstoord. Er ontstaat interne onevenwichtigheid wat kan leiden tot diverse (emotionele) ongemakken.

Wat is en hoe werkt Klanktherapie?

Binnen de holistische therapie pas ik klankschalen toe vanuit de Peter Hess® klankmethodiek . De Peter Hess® klankmethodiek is gebaseerd op natuurkundige wetten en wordt in samenwerking met (medische) professionals en wetenschappers voortdurend doorontwikkeld.

De Klanktherapie met behulp van de Peter Hess® klankmassage is een methode om onder andere innerlijke rust, evenwicht en zelfacceptatie te bevorderen. Door de diepe ontspanning ben je in staat om spierspanningen, (energie)blokkades, stress en problemen los te laten. Het lichaam komt weer in harmonie en wordt als het ware in balans gebracht. De werking van klankschalen uit zich op alle niveaus, het zei lichamelijk, emotioneel en mentaal.

Bij Klanktherapie staan de klankschalen op en rond je lichaam. Het is aan te raden om gemakkelijk zittende, metaalvrije kleding te dragen tijdens de behandeling. Door de schalen aan te slaan ontstaat trilling. De vrijkomende klanken en trillingen dringen diep door in het lichaam en zorgen voor beweging. De trillingen corresponderen met de trillingsfrequenties van de lichaamsgebieden. De trillingen zorgen voor zachte, fijne vibraties die zich in het hele lichaam uitbreiden. Zo ontstaat een diepe ontspanning en harmonie. Dit heeft een positief effect op ons gezondheid en welbevinden.

Klanktherapie kan zowel individueel als in groepsverband uitgevoerd worden. Klankschalen bij dementie is een bijzonder uitvoering van Klanktherapie, welk goed in groepsverband toegepast kan worden.


Klanktherapie zorgt voor

  • Stress vermindering
  • Snel bereik van diepe innerlijke rust
  • Ondersteuning van herstelprocessen
  • Dichterbij jezelf komen te staan
  • Bevordering van een positief zelfbeeld
  • Toename van inzicht en levensvreugde
  • Ondersteuning en verbetering van de lichaamswaarneming
  • Beweging in het lichaam (o.a. goede doorstroming lichaamsvocht)
  • Bevordering van gezondheid door harmonisering, regeneratie en vitalisering.

De ervaring leert dat wanneer je klankschalen integreert met shiatsu en/of meditatie, deze elkaar op een bijzondere manier versterken.

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je meer weten? 

Neem contact op

Naast klankschalen zijn shiatsu, cupping en meditatie onderdeel van de holistische therapie.

× Bericht via WhatsApp