Gratis minitraining: Holistisch leren kijken naar je gezondheid en welbevinden

Meditatie

Wat is meditatie?

Meditatie is simpelweg te vertalen naar jezelf volle aandacht geven aan de ervaring van het huidige moment. Veel mensen denken dat meditatie draait om ´je hoofd leegmaken´, maar dat is niet zo. Het gaat juist om je aandacht in het moment, in het hier en nu te houden. Juist door bewust in het moment te zijn merk je op hoe vaak je meegenomen wordt door je gedachten. En dat is heel vaak, namelijk ruim 50 gedachten per minuut! En dit hebben we normaal niet eens in de gaten.

Door te mediteren traint jij jezelf bewust in het moment te blijven door keer op keer je aandacht terug te brengen naar je ademhaling. Voor meditatie geldt herhalen, herhalen en blijven herhalen! Door dagelijks te mediteren wordt je er beter in en kom je terug in je eigen kracht. Mediteren is dus gewoon zitten en je aandacht keer op keer terug naar je ademhaling brengen tot de timer gaat. En als je dat vaak en lang genoeg doet, beginnen er allerlei subtiele dingen te veranderen.


Meditatie veel voordelen voor je gezondheid

In de afgelopen jaren zijn wereldwijd veel onderzoeken gedaan naar het effect van meditatie op onze gezondheid. Meditatie heeft positieve gevolgen voor ons gezondheid. Zo verlaagt meditatie de concentratie stress-hormoon in ons lichaam. Je herstelt fysiek en mentaal sneller van stress en stressvolle situaties. Daarbij blijkt ook dat de ontstekingsreactie in een stressvolle situatie minder is bij mensen die lange tijd mediteren. De bloeddruk neemt af en ons lichaam kalmeert en herstelt sneller.

Diverse onderzoeken laten zien dat mensen die mediteren aanzienlijk minder vaak naar de dokter gaan dan mensen die niet mediteren.


Een holistische aanpak

Meditatie is een krachtige methode om je lichaam en geest in balans te brengen en vooral ook te behouden. Meditatie kan op verschillende manieren uitgeoefend worden. De ervaring leert dat wanneer je meditatie integreert met klanktherapie en/of shiatsu, deze elkaar versterken.

Ik bekijk samen met jou welke meditatietechniek en combinatie geschikt is voor jou op dat moment. Ook krijg jij na de behandeling een meditatie oefening mee met als doel in kleine stappen duurzame verandering te generen in je gezondheid en welbevinden. Dit geldt overigens niet alleen voor het meditatie stuk maar is een onderdeel van de holistische behandeling.

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je meer weten? 

Neem contact op

Naast meditatie zijn shiatsu, cupping en klankschalen onderdeel van de holistische therapie.

× Bericht via WhatsApp