Gratis minitraining: Holistisch leren kijken naar je gezondheid en welbevinden

Holistische therapie

Holistische aanpak op maat omdat elke vrouw uniek is

Samen met jou zorg ik voor verlichting en herstel in jouw gezondheid en welbevinden. Mijn aanpak is holistisch en dus op maat omdat elke vrouw uniek is. Ik ga ervan uit dat niet alleen de ziekte, maar de persoon behandeld moet worden en dat niemand in hokjes geplaatst kan worden. Ik begeleid vrouwen op een holistische en professionele wijze bij het in balans brengen van de levensenergie; het is de energie die de processen van ons lichaam en onze emoties in stand houdt en ervoor zorgt dat lichaam en geest in harmonie zijn. Met behulp van een viertal krachtige therapieën vanuit de Oosterse geneeskunde bied ik jou een nieuw begin vol verlichting en energie:

De kracht zit voornamelijk in de integrale aanpak van de therapieën, waarvan Shiatsu de basis is.
De ervaring leert door de 4 behandelmethoden te combineren het resultaat effectiever is, dan wanneer de therapieën los van elkaar worden toegepast. De behandelmethoden versterken elkaar omdat elk methode op zijn eigen manier diep in het lichaam rust brengt en de blokkades in het lichaam vrij laten komen. De behandelmethoden werken zowel verlichtend als herstellend.

Een sterk voordeel van deze integrale aanpak is dat jij vanaf de eerste behandeling innerlijke rust ervaart en contact met jezelf maakt. Door de 4 behandelmethoden te integreren zal jij sneller in staat zijn om te kunnen ontspannen en op diep niveau contact maken met lichaam en geest. Dit heeft een sterk positieve effect op het resultaat van de behandeling.


Primaire focus ligt op het opheffen van blokkades en in balans brengen van de levensenergie

Onze levensenergie (Qi) is de energie die de processen in ons lichaam in stand houdt. Het is de basis van ons bestaan, de levensvonk in ons en onmisbaar voor een goede lichamelijke en mentale gezondheid. De Qi vloeit door een systeem van energiebanen, ook wel meridianen genoemd, en correspondeert met onder andere onze spieren, botten, bloedvaten, zenuwen en organen.

Onze gezondheid en welbevinden zijn sterk afhankelijk van onze levensenergie die door ons lichaam stroomt. Een blokkade in deze energiestroom kan betekenen, dat bepaalde onderdelen of een onderdeel van ons lichaam onvoldoende energie krijgt wat er toe kan leiden dat het lichaam en/of geest ziek wordt. Het is noodzakelijk om onze levensenergie in balans te krijgen en behouden omdat onze fysieke en mentale gezondheid hiervan sterk afhangt.

De holistische aanpak op maat door middel van integratie van 4 Oosterse geneeskunde therapieën (shiatsu, meditatie, cupping en klankschalen) heeft een positief effect op het herstellen van de onbalans die de oorzaak is van vele gezondheidsklachten. Resultaat laat zien dat vrouwen gemiddeld na 3 behandelingen herstel van gezondheidsklachten ervaren.


Innovatief in het anamneseproces

Tot op heden zijn wij zowel in de reguliere- als complementaire zorg gewend dat de eerste consult voornamelijk bedoelt is om de diagnose vast te stellen. Gemiddeld wordt 30 tot 40 minuten van de behandeltijd gebruikt voor anamnese. Als er dan nog tijd over is, wordt je kort behandeld. Ik ben van mening dat in de tijd waarin we leven het anamneseproces efficiënter kan.

Daarom heb ik een digitale anamneseformulier ontwikkeld waarbij vanaf de eerste consult jij als cliënt een volledig behandeling  kan ontvangen binnen de standaard behandeltijd. Bij het maken van de eerste afspraak ontvang je digitaal een anamneseformulier. Deze kan jij in je eigen tijd, wanneer het jou goed uitkomt, invullen en digitaal retourneren. De vernieuwing in het anamnese-proces zorgt voor een enorme tijdwinst.

Deze innovatieve aanpak binnen het behandelingstraject voldoet aan de AVG-voorwaarden.

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je meer weten? 

Neem contact op

× Bericht via WhatsApp